Historien om rødt og grønt

I en usunn periode av livet mitt fikk jeg et råd om å blende grønnsaker for så å drikke det. Ingrediensene bestod av brokkoli, grønnkål, spinat, ingefær, sukker-erter, rødbeter, gulrøtter, selleri, chilli, hvitløk, kanskje litt eple eller appelsin og litt av hvert annet. Det var en diareaktig gugge, på kanskje en til halvannen liter som jeg styrta rett ned. Det så grusomt ut, men føltes forfriskende bra. Overdose grønnsaker har en effekt på deg. Det er det ingen tvil om.

Jeg fortsatte å drikke grønnsaksblandingen, men separerte det grønne fra det røde, straks så det litt mer innbydende ut. Eksperimenterte meg fram til en mere optimal smak og blanding sammen med venner. Jeg vekslet mellom sunne og usunne perioder sånn ellers i forhold til kosthold og røyking, men hver dag drakk jeg ca 0,8 liter rødt og samme mengde grønt.

Jeg hadde vel drukket rødt og grønt i ca et år når jeg begynte å tenke på en forretningside om at alle skal få i seg rødt og grønt.

Dagens versjon av Rødt og Grønt finner du her. Mengden er moderert til dagsbehovet. Rødt og Grønt er produsert hos the Smoothie Factory AS i Oslo.

Mvh

John Tvedt